Home

Achtergrond 177 x bekeken

Varkensprijs steeg alleen in Polen niet

De gemiddelde prijs die varkenshouders in 13 EU-landen in 2006 ontvingen bedroeg 1,419 euro per kilo geslacht gewicht. Dat is 4,5 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN (Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands).

Nederlandse varkenshouders bezetten in de ISN ranglijst de negende plaats. Zij kregen gemiddeld 1,409 euro per kilo geslacht gewicht. De Italiaanse varkenshouders ontvingen met 1,517 euro per kilo de hoogste prijs. In Polen was de prijs het laagst. Daar werd 1,275 voor een kilo neergeteld. Polen is tevens het enigste land waar de varkensprijs lager was dan in 2005.

De ISN rekent iedere week de belangrijkste noteringen in dertien lidstaten uit om naar een gecorrigeerde prijs per kilo geslacht gewicht voor een standaardvarken. Hieruit blijkt onder meer dat de Duitse notering voor slachtvarkens in 2006 gemiddeld 4,4 cent hoger was dan die in Nederland.

De gemiddelde Duitse varkensprijs bedroeg 1,453 euro per kilo. Een jaar eerder was het verschil kleiner, 4,0 cent per kilo. Deense varkenshouders ontvingen maar 1,341 per kilo. Dat is 6,8 cent minder dan de Nederlandse.

Meer informatie Website ISN

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.