Home

Achtergrond 3 reacties

VVD ziet te weinig visie van Verburg

De VVD verlangt van minister Verburg (LNV) dat ze deze week nu eindelijk eens haar visie geeft op de kern van de landbouw: commerciële voedselproductie.

Kamerlid Janneke Snijder geeft een schot voor de boeg in een interview in Boerderij die morgen verschijnt. Het VVD-Kamerlid verwijt minister Verburg te weinig oog te hebben voor de kern van de landbouwsector.

"Deze minister blijft hangen in de streekproducten, de multifunctionele landbouw, de theeschenkerijen’’, zegt Snijder in het interview. Het debat dat de Tweede Kamer woensdag en donderdag voert met de minister over haar begroting en beleid is voor het VVD-Kamerlid aanleiding Verburg aan de tand te voelen.

Snijder vindt dat Verburg in het kabinet had moeten voorkomen dat agrarische ondernemers op hogere lasten komen door onder meer de verhoging van de dieselaccijns, de destructiekosten en de hogere bijdrage aan het Diergezondheidsfonds.

Ook is voor de VVD de maat vol met de vele claims die op landbouwgrond worden gelegd, zoals de ontpolderingsplannen aan de Westerschelde en de Waddenzee.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Joris

  Geert Wilders is bij uitstek een goeie kandidaat. Wie werkt mag geld verdienen,en wie te lui is moet op donderen uit dit land ...perfecte kerel voor de landbouw.

 • no-profile-image

  Arno

  Als Verburg haar baantje te zwaar vind kan ze mischien ruilen met Janneke Snijder?
  Wie o wie heeft hier een goeie visie op???

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Tot nu toe hebben we over deze minister nog niet veel goeds en slechts te zeggen, maar langzaamaan wordt het inderdaad een tijd om stelling te nemen voor de gangbare landbouw en daar ook duidelijk voor uit te komen. Tot nu toe is het lNv met een grote N en met een kleine L en daar mag zeker verandering in komen.
  En natuurlijk mag de tweede kamer ook wel eens iets zeggen over het belachelijke aantal vragen van de PvdD. Dit aantal vragen staat al lang niet meer in verhouding tot het kleine belang dat deze vragen "dient".

Of registreer je om te kunnen reageren.