Home

Achtergrond 189 x bekeken

'VS meest concurrerende economie ter wereld'

De Verenigde Staten zijn de meest concurrende economie ter wereld, dankzij het innoverende bedrijfsleven, de omvang van zijn economie en de goede universiteiten.

Zwitserland staat op de tweede plaats, gevolgd door een reeks Scandinavische landen. Nederland neemt de tiende plek in op de ranglijst die het World Economic Forum (WEF) vandaag publiceerde.

Volgens de samenstellers staan de VS bovenaan, ondanks de zorgen over de grote Amerikaanse tekorten op de begroting en de handel. Ook de zwakke dollar baart de onderzoekers zorgen. Zwitserland wordt geroemd om de kwaliteit van de publieke instellingen en Denemarken (3), Finland (4) en Zweden (6) voor hun gezonde overheidsfinanciën. Duitsland staat op vijf, Singapore op plaats zeven, gevolgd door Japan op acht. De negende plek is weggelegd voor Groot-Brittannië.

De ranglijst van 2007 kan niet direct worden vergeleken met die van vorig jaar omdat de samenstellers meer factoren hebben meegenomen, zoals de schaal van een economie en een uitgebreidere analyse van de arbeids- en goederenmarkten en financiële markten. Daarom is voor 2006 een nieuwe ranglijst opgesteld waarin deze factoren wel zijn meegerekend. Nederland neemt op deze herziene lijst de elfde plek in.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.