Home

Achtergrond

VS haalt opnieuw Chinees speelgoed uit de winkel

De Amerikaanse overheid haalt 635.000 stuks in China geproduceerd speelgoed uit de winkels.

Meer dan 555.000 producten bevatten te veel lood. De rest is gevaarlijk voor kleine kinderen omdat er kleine onderdelen in zitten, aldus de federale organisatie die toeziet op de veiligheid van producten.

De afgelopen maanden werd er al een grote hoeveelheid Chinees speelgoed van de markt gehaald omdat het onveilig voor kinderen zou zijn. Zo riep het Amerikaanse Mattel, 's werelds grootste speelgoedfabrikant, in augustus 20 miljoen in China gemaakte producten terug. Later gaf Mattel toe dat het vooral om ontwerpfouten ging en bood China excuses aan.

De artikelen die nu in de VS uit de winkels worden gehaald zijn onder meer 'keychains', lampjes en blokken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.