Home

Achtergrond 182 x bekeken

Utrecht krijgt 7 miljoen voor aanpak luchtkwaliteit

De provincie Utrecht krijgt ongeveer 7,7 miljoen euro van het rijk voor de aanpak van de luchtkwaliteit.

De knelpunten liggen naast de snelwegen rond Utrecht, maar ook in de stad Utrecht zelf. De provincie geeft het volledige bedrag aan de gemeente Utrecht.

De provincie stelt als eis dat Utrecht concrete voorstellen ter verbetering van de luchtkwaliteit indient. Deze worden vervolgens getoetst of ze daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de verbetering van de luchtkwaliteit en of de maatregelen kosteneffectief zijn.

Een woordvoeder van de gemeente zegt blij te zijn met het extra geld. "Al het geld om de luchtkwaliteit in de stad te verbeteren is welkom. We nemen al tal van maatregelen, maar hierdoor kunnen meer problemen worden aangepakt.''

De gemeente wil het geld besteden aan bijvoorbeeld de aanleg van tunnels. Bussen in de stad krijgen roetfilters. Ook zal de gemeente geld investeren in de aanleg van parkeerterreinen aan de rand van de stad om automobilisten te weren en zo de luchtkwaliteit te verbeteren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.