Home

Achtergrond

Unilever vaart wel bij hoge prijzen voedsel

Unilever heeft geen probleem met hoge voedselprijzen.

Sterker, het dwingt tot een innovatieslag, aldus Jan Weststrate, algemeen directeur R&D in vakblad De Ingenieur. Hogere grondstofprijzen zetten, geeft Weststrate toe, de marges van Unilever onder druk: "De uitdaging is dan juist voor om met een geringe gebruik van dure grondstoffen dezelfde productkwaliteit te behalen."

Wanneer de hogere grondstofprijzen kunnen worden doorberekend naar de consument leidt dit wellicht tot hogere marges, aldus Weststrate. De consument kan dit best aan: "door een verregaande rationalisatie en technologische vondsten zijn de prijzen de laatste decennia fors gedaald. Consumenten hebben percentueel nog nooit zo weinig uitgegeven aan voeding. Daar zit dus nog wel wat ruimte."

Of registreer je om te kunnen reageren.