Home

Achtergrond

Uitspraak Máxima doet geen afbreuk aan populariteit

De uitspraak van prinses Máxima over het ontbreken van de Nederlandse identiteit heeft geen invloed gehad op haar populariteit onder het Nederlandse volk.

Dat blijkt vandaag uit een enquête van het EénVandaag Opiniepanel onder 15.000 mensen. Een kwart van de ondervraagden gaf aan dat Máxima het meest favoriete lid van het koningshuis is. Dat is evenveel als bij een vergelijkbaar onderzoek aan de vooravond van Koninginnedag.

De toespraak veranderde bij een derde van de ondervraagden de mening over Máxima wel. Bij de helft van deze groep is de mening over de prinses positief beïnvloed, bij de andere negatief. Voor tweederde van de respondenten is er niets veranderd ten opzichte van de periode voor de uitspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.