Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

Uden groenste stad, Beek-Ubbergen groenste dorp

Het Noord-Brabantse Uden mag zich komend jaar de groenste stad van Nederland noemen, Beek Ubbergen heeft de titel groenste dorp.

De uitslag van de groencompetitie Entente Florale 2007 werd vandaag bekendgemaakt in Amersfoort.
De twee gemeenten vertegenwoordigen Nederland volgend jaar in de internationale Entente Florale, waaraan twaalf Europese landen deelnemen.

Uden is een ware groene parel in Noordoost Brabant, schrijft de jury. "Bijzonder door haar unieke ligging op de Peelrandbreuk, wat goed zichtbaar is in de aanpak van het stedelijk groen en het prachtige omringende landschap. De natuurlijke rijkdom reikt zelfs tot aan de binnenstad.''

"Al is het gemeentelijk groen in Beek-Ubbergen nog bescheiden, de particuliere tuinen rondom de monumentale huizen, de stuwwal en vooral het buitengebied zijn geweldig om te zien en om te beleven. Met zijn fraaie waterlopen door het dorp, zijn schitterende ligging aan de Waal in het Gelders Landschap, monumentale gebouwen en heel veel groen in de omgeving, mag Beek-Ubbergen zich terecht als oudste dorp van Nederland 'De Groene Schouwburg aan de Waal noemen'' staat verder in het juryrapport.

De stichting Entente Florale Nederland wil met de wedstrijd het belang van 'kwaliteitsgroen' onder de aandacht te brengen van overheden, bedrijfsleven en burgers.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    C. v.d.Heuvel

    Als inwoner van de gemeente Amersfoort was ik al verbaasd over het feit dat wij onlangs al Europees kampioen waren geworden. Niet dat het niet "groen" is in Amersfoort, maar gemakshalve werd even voorbijgegaan aan de gigantische hoeveelheid groen die er inmiddels is vernietigd om plaats te maken voor alweer een Vinex wijk. En dan het lapje grond wat hieromheen overblijft en wat dan door moet gaan voor "Groene zone". Vervolgens de nieuwste plannen die er liggen om alweer een poldergebied om te vormen naar nieuwbouwwijk (Vathorst-west). Een aanfluiting.
    Kortom Uden en Beek Ubbergen: proficiat! Komen jullie de promotie borden die bij het circus horen ook bij ons weghalen?

Of registreer je om te kunnen reageren.