Home

Achtergrond

Uden en Beek-Ubbergen Groenste stad en dorp van Nederland

Uden en Beek-Ubbergen hebben Goud gewonnen in de nationale groencompetitie Entente Florale 2007.

Een jaar lang mogen zij zich de groenste stad en dorp van Nederland noemen. Uden (Noord-Brabant) won in de categorie ‘steden’ en het Gelderse dorp Beek-Ubbergen werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie ‘dorpen en kleine steden’.

De twee winnende gemeenten vertegenwoordigen Nederland volgend jaar in de internationale Entente Florale, waaraan door 12 Europese landen wordt deelgenomen.

Bij de steden veroverde Apeldoorn zilver en Weesp brons. In de categorie ‘dorpen en kleine steden’ ging het zilver naar Helvoirt en brons naar Oudewater. Tijdens de prijsuitreiking die gisteren plaatsvond in het Kloosterhotel in Amersfoort ontvingen de winnaars hun prijs uit handen van Landbouwminister Gerda Verburg.

Uden won de prijs onder meer vanwege de aanpak van het stedelijk groen en het prachtige omringende landschap. Wat Uden in haar visie- en beleidsaanpak heeft beloofd, maakt zij ook waar. Zij wordt daarbij op geholpen en bijgestaan door haar bevolking, diverse instanties en veel vrijwilligers. De jury heeft grote waardering voor de wijze waarop de gemeente deze betrokkenheid stimuleert en honoreert.

De jury vond het gemeentelijk groen is in Beek-Ubbergen nog bescheiden, maar de particuliere tuinen rondom de monumentale huizen, de stuwwal en vooral het buitengebied zijn mooi om te zien en om te beleven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.