Home

Achtergrond

'Tuinder verdient niks aan eigen CO2-systeem'

Tuinders hebben geen voordeel bij een CO2-systeem voor de glastuinbouw. Dat zegt emissierechtendeskundige Jos Cozijnsen in het Vakblad voor de Bloemisterij van vandaag.

Cozijnsen betoogt dat ook kleinere tuinbouwbedrijven prima in groepen gebundeld mee kunnen doen aan het Europese systeem voor emissierechtenhandel, het ETS. Daar wordt echt gehandeld in emissierechten en kunnen tuinders financieel voordeel putten uit hun inspanningen minder CO2 uit te stoten.

Cozijnsen: "In de plannen voor een 'eigen' CO2-systeem voor de glastuinbouw mis ik marktprikkels voor bedrijven. Tuinders gaan in dit systeem niet zelf in emissierechten handelen. De grotere bedrijven die nu gaan meedoen aan het ETS kunnen daar echter aan verdienen. Maar kun je als teler verdienen aan het 'eigen' CO2-systeem?"

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.