Home

Achtergrond 164 x bekeken

Top bedrijfsleven bezoekt Uruzgan

Een delegatie van werkgeversorganisatie VNO-NCW en topmensen uit het Nederlandse bedrijfsleven hebben de afgelopen dagen een bezoek gebracht aan Kamp Holland in de Afghaanse provincie Uruzgan en de hoofdstad Kabul.

Dat hebben het ministerie van Defensie en VNO-NCW vandaag bekendgemaakt. Commandant der strijdkrachten generaal Dick Berlijn begeleidde de delegatie, waar onder anderen VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes en voorzitter Elco Brinkman van Bouwend Nederland deel van uitmaakten.

"Tijdens dit bezoek is gekeken naar de rol van het Nederlandse bedrijfsleven om de Afghaanse bevolking te ondersteunen in haar verdere economische ontwikkeling'', aldus de verklaring van vandaag.

De delegatie bezocht maandag Kamp Holland. Het was niet mogelijk de stad Tarin Kowt te bezoeken, maar op de militaire basis sprak zij met lokale bestuurders, onder wie gouverneur Hamdam. Dinsdag volgde het bezoek aan Kabul.

"Aan het einde van de reis sprak de delegatie zich zeer positief uit over de successen van het Afghaanse bedrijfsleven en de rol die Nederland daarbij kan spelen'', aldus Defensie en VNO-NCW. "Er zijn kansen, ook in Uruzgan. Zo kwam een lokale Afghaanse bank tijdens de gesprekken met het initiatief om in de nabijheid van Kamp Holland een vestiging te openen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.