Home

Achtergrond 156 x bekeken

Timmermans haalt uit naar Pvda

Staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) heeft vandaag uitgehaald naar PvdA-Kamerlid Martijn van Dam.

Van Dam noemde het "prematuur'' om in de Europese Unie alvast te onderzoeken welke sancties tegen Iran genomen kunnen worden als de Verenigde Naties er niet mee doorgaan, zoals het kabinet wil.

De Europese Unie moet niet te hoog van de toren blazen, zolang de VN er nog mee bezig zijn, vindt Van Dam. In Birma worden de mensenrechten geschonden en Birma houdt zich niet aan de resoluties van de VN. Daar moet de EU wel sancties tegen nemen, zei de PvdA'er. Timmermans haalde daarop uit.

Iran treedt de mensenrechten met de voeten en houdt zich niet aan VN-resoluties. De rol van Iran in de regio baart het kabinet zorgen, zei Timmermans. Hij vond dat Van Dam niet moest doen of het allemaal "rozengeur en maneschijn'' is in Iran.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.