Home

Achtergrond 162 x bekeken

Taxichauffeurs verspreiden informatie tarieven

Reizigers die in Den Haag de taxi nemen, krijgen van de chauffeur een ansichtkaart met daarop informatie over de nieuwe tariefstructuur.

De Stichting Taxiplatform Haaglanden (STH) heeft ongeveer 300.000 van deze kaarten gedrukt. De Haagse wethouder Peter Smit (Verkeer en Vervoer) kreeg vandaag op het stadhuis het eerste exemplaar overhandigd. Het informatiekaartje is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Bij de nieuwe taxiwet, die donderdag ingaat, bestaat de prijs van een ritje uit een instaptarief, die geldt voor de eerste twee kilometer. Daarna betaalt de klant een vast bedrag per gereden kilometer. De factor tijd speelt in deze tariefstructuur geen rol meer bij het bepalen van de prijs.

"Op het kaartje staat alle informatie die de reiziger moet weten. Iedereen die de taxi in Den Haag neemt, krijgt zo'n kaartje'', aldus een woordvoerder van STH. In Den Haag rijden volgens de stichting ongeveer zeshonderd taxi's.

Het is overigens nog niet zeker dat de nieuwe wet donderdag ingaat. Het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) heeft een kort geding aangespannen tegen de Staat. De brancheorganisatie eist uitstel van het verplichte kilometertarief. De zaak dient woensdag en de voorzieningenrechter doet waarschijnlijk dezelfde dag uitspraak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.