Home

Achtergrond

Syngenta maakt fors meer winst

De omzet van Syngenta, producent van gewasbeschermindsmiddelen en zaden, is het derde kwartaal gestegen met 21 procent tot 1,2 miljard euro.

Daarmee komen de totale groei en winst op 9 procent en 5,2 miljoen euro. De Crop Protection divisie realiseerde met 16 procent de grootste winst, waarbij vooral de Braziliaanse en Argentijnse markt opvallend aantrokken. De hoge ziektedruk in de Europese fruitteelt leidde tot goede fungicide-verkopen.

De omzet van de zadendivisie steeg met 23 procent, vooral dankzij een groeiend arsenaal mais- en soja aldaar. Syngenta blijft op jaarbasis achter bij haar Amerikaanse concurrent Monsanto, dat afgelopen week een 44 procent hogere winst bekend maakte van 694 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.