Home

Achtergrond

Sven Kramer ontbijt met honderd scholieren

Schaatser Sven Kramer, dit weekeinde nog tweevoudig winnaar bij de Nederlandse afstandskampioenschappen, ontbijt morgen in Amsterdam met ruim honderd scholieren.

Daarmee opent Kramer de Week van het Nationale Ontbijt. Op 2000 basisscholen zullen naar schatting bijna een half miljoen leerlingen gezamenlijk ontbijten. Naast Kramer eten bij de eerste sessie om half negen in het Olympisch Stadion nog een aantal Nederlandse olympische deelnemers mee.

Ontbijten is goud, is het motto van de actie, die jongeren moet stimuleren de dag met een maaltijd te beginnen. Woensdag ontbijten staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) en de voorzitter van het convenant overgewicht Paul Rosenmöller alsmede een aantal leden van de Tweede Kamer met scholieren.

Scholen betalen 25 cent per ontbijt. De opbrengst, ruim 100.000 euro, gaat naar de Johan Cruyff Foundation, die daarmee in Delft een sportveld voor gehandicapten wil aanleggen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.