Home

Achtergrond 360 x bekeken

Succes op het schuurfeest

Donderdag en vrijdag heb ik stage gelopen. Het was gelukkig lekker druk. Zo gaat de dag ook een beetje sneller voorbij.
Heb een gehele permanent gezet bij een mevrouw, alleen het knippen moest de kapster doen.
Vrijdag na mijn stage heb ik kniptraining gehad. Mijn zusje Renée ging mee als model.

Zaterdag naar de kippenboer geweest. Ik moest er eieren sorteren en door de kippen lopen. Daar moeten de eieren en de dode kippen van mee worden genomen en controleer je het water en het voer. `s Middags gingen we de hokken schoon maken.

In Noordbroek, een paar dorpen verder, was zaterdag een schuurfeest. Mijn chauffeur, Wolter, zou om half 11 komen. Ik stond al lang en breed klaar, smste hij dat ie later kwam. Komt ie pas om 12 uur aankakken. Op het schuurfeest waren allemaal mensen die tegen mij zeiden: ‘wat sta je leuk in de Boerderij!’ Dan moet je wel effe stemmen op mij, hè! Maar we konden in elk geval een uurtje langer feesten.

Zondag een rustig dagje gehad, beetje aan het typen geweest voor de opdrachten. Met mijn vader naar het land geweest om foto`s te maken van afvalhopen voor de eerste phytophthora-opdracht. Afgelopen woensdag zijn alle bieten gerooid. Het land is direct geploegd, gekopegd en daarna is de tarwe gezaaid. Daarmee is alle wintertarwe gezaaid. Het eerst gezaaide staat al boven. Nu maar hopen dat de ganzen niet alle tarwe opvreten. Ze zweven al met duizenden in deze regio. Verder nu nog 20ha ploegen voor het klaarleggen van aardappelland.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.