Home

Achtergrond 223 x bekeken

Subsidie voor energiebesparing in bloembollensector

Bloembollentelers kunnen tot 7 februari aanspraak maken op innovatievouchers voor energiebesparende ideeën. De kosten om dit idee te laten onderzoeken op technische en financiële haalbaarheid kunnen ze deels vergoed krijgen.

De Stuurgroep MeerjarenAfspraak energie (MJA-e) Bloembollen biedt maximaal 5 bedrijven de mogelijkheid hun ideeën op het gebied van energiebesparing door een deskundige te laten onderzoeken. Het gaat hier bijvoorbeeld om koude-warmte opslag op een bedrijf, een warmtepomp, of een compleet nieuw idee.

De innovatievoucher is minimaal 2000 euro waard. De deskundige onderzoekt voor dit bedrag het idee, beoordeelt het en maakt een onderbouwde schatting voor de haalbaarheid. In het rapport wordt ingegaan op de kosten, de terugverdientijd en het besparingspotentieel.

Geïnteresseerde telers moeten een zo nauwkeurig mogelijk beschrijving van het idee naar SenterNovem sturen. Een commissie beoordeelt vervolgens namens de stuurgroep welke ideeën met een innovatievoucher beloont worden. Elk idee en de resultaten van het onderzoek komen via de websites PT, KAVB en SenterNovem beschikbaar voor de gehele bloembollensector.

Meer informatie Website Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.