Home

Achtergrond 289 x bekeken

Subsidie Zuid-Holland voor agrarisch en particulier natuurbeheer

De provincie Zuid-Holland stelt de komende tijd diverse subsidieregeling open voor agrarisch en particulier natuurbeheer.

Dit blijkt uit voorstellen die Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten hebben gedaan.

De provincie stelt vier miljoen euro subsidie beschikbaar voor agrarisch natuurbeheer. Daarmee kan zes jaar lang ongeveer 900 hectare agrarisch beheer plaatsvinden. Ook is er - voor het eerst - geld voor enkele honderden hectares particulier beheer (functiewijziging). Boeren in de provincie kunnen de komende maanden intekenen op de regelingen.

Voor de jaren 2009 tot en met 2013 heeft de provincie ruim 77 miljoen euro beschikbaar voor particulier en agrarisch natuurbeheer. Voor volgend jaar is rekening gehouden met een totaal subsidieplafond van 31 miljoen euro. Volgende week beslist de commissie groen, water en milieu over de voorstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.