Home

Achtergrond 363 x bekeken

Stieren Stol Joc en Eaton beter met meer dochters

De Franse stier Stol Joc en de Deense stier Eaton verbeteren hun fokwaarden met meer dochters.

Dat blijkt uit de nieuwe fokwaarden, die deze week zijn gepubliceerd in Frankrijk en Denemarken.

In Frankrijk ging de belangstelling vooral uit naar Stol Joc. Met vier dochters erbij, waardoor zijn totaal aantal dochters op 91 stuks komt, steeg hij met 106 kilo melk naar 1.28 kilo. Het vet en eiwit stegen met 4 kilo naar respectievelijk 30 en 54 kilo. Zijn exterieur fokwaarde bleef onveranderd.

De Deense stier Eaton, die in Nederland veel gebruikt wordt, laat in Denemarken 1.000 dochters meer noteren, waardoor het totaal op 6.978 stuks komt. Zijn fokwaarde steeg met 109 naar 614 kilo melk. Zijn eiwitpercentage steeg met 0,06 procent naar 0,18 procent. Koole & Liebregts toonde op de HHH-show Eaton-dochters.

Of registreer je om te kunnen reageren.