Home

Achtergrond 179 x bekeken

Sterke daling sterfte door borstkanker

De afgelopen tien jaar is de sterfte door borstkanker met een vijfde gedaald.

Die daling zet ook dit jaar door. In het eerste halfjaar van 2007 zijn 1600 vrouwen aan de ziekte overleden, 5 procent minder dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Was borstkanker tien jaar geleden nog verantwoordelijk voor ruim een vijfde van het aantal doden door kanker bij vrouwen, in de eerste helft was dat 18 procent.

Datzelfde percentage gold in de eerste helft van dit jaar voor de sterfte aan longkanker. Aan die ziekte overlijden steeds meer vrouwen. Tien jaar geleden was het aandeel van longkanker in de totale sterfte aan kanker bij vrouwen nog 10 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.