Home

Achtergrond 160 x bekeken

Steeds meer ouderen aan het werk

Het aantal ouderen (55-64 jaar) dat deelneemt aan het arbeidsproces is tussen 1996 en de eerste helft van dit jaar bijna verdubbeld tot ruim 47 procent.

Vorig jaar was de arbeidsparticipatie van ouderen voor het eerst zelf hoger dan die van jongeren tussen de 15 en 24 jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek, die zojuist zijn gepubliceerd.

Vooral groep van 55 tot 60 jaar blijft langer aan het werk. Met name vrouwen boden zich de afgelopen tien jaar vaker aan op de arbeidsmarkt. Onder de 60- tot 65-jarigen is de arbeidsmarktdeelname nog niet zo hoog. Eenderde van de mannen en 14 procent van de vrouwen in deze leeftijdsgroep was vorig jaar nog actief. Ook in andere West-Europese landen bleven de laatste tien jaar meer ouderen aan de slag, maar nergens zoveel als in Nederland.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.