Home

Achtergrond 230 x bekeken

Stand-by staan wordt flink zuiniger

Toestellen die stand-by staan moeten drastisch minder stroom verbruiken.

De Europese Commissie is van zins om de normen zo te verscherpen dat Europeanen jaarlijks 30 TerraWattuur besparen. Dat komt neer op het gehele stroomverbruik van Hongarije, aldus een woordvoerder van de Europese Commissie vandaag.

Technische experts van de EU-landen zijn vandaag in Brussel bijeen om de ideeën te bespreken. De Europese Commissie is bezig met strengere verbruiksnormen van vele nieuwe producten, om zo stroom te besparen. Gestaag verdwijnen de onzuinigste types uit de winkels. Bekend voorbeeld is de gloeilamp, die in de EU gaandeweg plaats moet maken door de spaarlamp.

De EU-landen hebben afgesproken om in 2020 20 procent minder energie te gebruiken dan nu.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.