Home

Achtergrond 180 x bekeken

Snelwegen rondom Rotterdam weer open

De snelwegen rond Rotterdam die gestremd waren in verband met een oliespoor dat gisteren ontstond, zijn vanochtend omstreeks kwart voor tien weer opengesteld.

Dat meldde een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst (VID). Op de A15 en de A20 waren om ongeveer half zeven lange files ontstaan doordat de verbindingswegen naar de A4 (Beneluxtunnel) en de A13 (richting Den Haag) wegens schoonmaak- en asfalteringswerk waren afgsloten.

Verder waren op de A4, A20 en A13 rijstroken afgesloten en was ook de afrit naar Rotterdam Airport onbruikbaar.
Volgens een woordvoerster van de KLPD is het oliespoor ontstaan door een lek in een vrachtwagen. In de laadbak van die wagen was een rubber losgeraakt, waardoor de plantaardige olie kon wegsijpelen. De 34-jarige man uit Pijnacker die achter het stuur zat, werd op het lekken geattendeerd door een medeweggebruiker. De vrachtwagenchauffeur is niet aangehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.