Home

Achtergrond 267 x bekeken 3 reacties

Slecht imago Nederlandse vruchtgroente in Duitsland

Nederlandse vruchtgroenten hebben in Duitsland een slecht imago.

Die conclusie blijkt uit de Holland Imago Monitor. Op gebied van imago en voorkeur van de consument komt Nederland op een vierde plaats, pas na Duitsland, Spanje en Italië. Op veel kenmerken, van lekker tot goede kwaliteit, en van natuurlijk tot vrij van schadelijke stoffen scoort Nederland laag. Het onderzoek is via internet uitgevoerd in 2007.

Volgende week spreekt de sectorcommissie groenten en fruit over een promotieplan voor de Duitse markt. Een campagne is absoluut nodig om de concurrentiepositie op de Duitse markt te behouden, zo luidt het advies aan de commissie. Gedacht wordt aan een consumentencampagne waarvoor jaarlijks een miljoen euro nodig is. Geld voor zo'n campagne is niet begroot, blijkt uit de stukken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  annie

  Ook bij mij. Ik haal mijn groente en fruit in Duitsland. De kwaliteit/houdbaarheid is veel beter, de smaak en geur van groente en fruit is veel beter dan hier in de supermarkten. Kijk alleen al eens naar de tomaat. Hier is het een waterige nikszeggende groente of je moet die hele dure tomaten nemen . Daar zit dan wel wat meer smaak en geur aan. Maar over het algemeen is het hier slecht gesteld met groente en fruit. Ook met vlees. Is hier ook een waterige bende en in Duitsland zit er ook meer smaak aan en minder waterig. Maar niet alles is fout in Nederland en niet alles is goed in Duitsland. Maar op etensgebied zijn de |Duitsers ons 10 lengtes voor.

 • no-profile-image

  Jac

  Hoi Annie, ik vindt jou erg kort door de bocht en weet zeker dat jij in NL net zo'n goeie, lekkere, groente kunt vinden als in Duitsland, je moet maar eens naar een groenteboer of nog beter naar een teler met huisverkoop gaan. Ik denk dat veel groenten die jij in Duitsland koopt oorspronkelijk ook weer uit NL komen. Op teeltgebied zit er nagenoeg geen verschil tussen Nl en D produkten. Jou reactie dat de lekkere tomaten altijd die dure zijn vindt ik echt nederlands, deze hebben vaak een lagere produktie dan de grote massa dus moeten daarom duurder zijn, lijkt wel of je voor een dubbeltje eerste rang wil zitten.
  Wat betreft de supermarkt ben ik wel met je eens dat je hier geen zin in aankopen hebt, tenminste bij een aantal supermarkten is het werkelijk schandalig wat daar aan rommel ligt. Of dit zo aangeleverd is betwijfel ik.

 • no-profile-image

  Fred

  Dit is helaas voor mij NIETS nieuws. We doen in Nederland weinig of niets aan marktonderzoek naar de mening van onze afnemers c.q. consumenten en denken dat ons imago wel vanzelf zal verbeteren.
  Wat ons wel zou moeten verbazen is het feit dat nog steeds dit slechte imago hebben.
  Immers, de afgelopen jaren heeft bijvoorbeeld Spanje in Duitsland de ene na de andere negatieve publiciteit gehad vanwege te veel en zelfs ongeoorloofde bestrijdingsmiddelen. Dit land heeft echter nog steeds een beter imago dan Nederland.
  Wat gaat hier fout en nog belangrijker: hoe poetsen we nu eens eindelijk ons imago op???

Of registreer je om te kunnen reageren.