Home

Achtergrond

Slachtpremie voor maart aanvragen

Tot en met 28 februari 2007 kunnen deelnemers aan de slachtpremieregeling voor volwassen runderen een exportaanvraag indienen bij Dienst Regelingen (DR). Ze moeten dan wel hun runderen in 2006 in de Europese Unie hebben laten slachten en/of hebben geëxporteerd naar een land buiten de EU.

Het formulier moet niet alleen voor 28 februari binnen zijn, maar ook binnen zes maanden na afvoer van het bedrijf zijn ingediend. Na 28 februari geldt een kortingsperiode van 25 dagen, waarin deelnemers het formulier alsnog kunnen insturen, maar wanneer het premiebedrag per werkdag met 1 procent wordt gekort.

Dienst Regelingen gebruikt de cijfers uit het I&R systeem van 1 april 2007 om te beoordelen of de deelnemer recht heeft op de slachtpremie 2006. Deelnemers kunnen daarom nog tot en met 31 maart gegevens herstellen van runderen die geslacht zijn in 2006.

Is er een wijziging op een melding die is gedaan tot en met 8 december 2006 dan moet de deelnemer deze schriftelijk indienen bij DR. Meldingen na 8 december kunnen de deelnemers zelf herstellen via internet of het voice response systeem.

Het is bijna elk jaar zo dat er voor meer runderen slachtpremie wordt aangevraagd dan er budget beschikbaar is. Op het uiteindelijke premiebedrag wordt dan een korting toegepast. Hoeveel er dit keer gekort wordt is nog niet bekend.

Meer informatie Bekendmaking op site LNV-Loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.