Home

Achtergrond 237 x bekeken

Slachtkoeien worden duurder

De NHBV-notering voor alle kwaliteiten bleef afgelopen week tegen de verwachting in gelijk. De vraag naar vlees is gering, wat tot een prijsdaling zou moeten leiden. Het onveranderde krappe aanbod en de grote concurrentie tussen slachterijen houden de prijs op peil.

In heel Europa is het aanbod van slachtkoeien krap. Voorraden zijn er niet meer. Een omslag naar hogere prijzen is daarom goed mogelijk.

Slachterijen mogen geen runderen slachten met zichtbare verschijnselen van blauwtong. Reden voor dit verbod is om de diergezondheid en het dierenwelzijn te beschermen. Blauwtong is immers niet besmettelijk voor mensen. Wanneer een bedrijf officieel besmet is met blauwtong en zieke dieren aanbied, dan kan een bezoek van de AID verwacht worden. Zieke dieren mogen namelijk pas vervoerd worden als ze hersteld zijn, aldus de VWA. Tot nu toe is de VWA minder dan 10 dieren met blauwtong in slachthuizen tegengekomen. Volgens de AID is hiervan nog geen melding gedaan.

prijs stabiel tot stijgend

Wieja Heida

Of registreer je om te kunnen reageren.