Home

Achtergrond 1424 x bekeken

Sher verkoopt aandelen aan Karuturi Groep

Het Indiase bedrijf Karuturi Groep neemt de rozenkwekerij van Sher in Kenia, Sher Agencies, over.

Over de aandelenverkoop is deze week overeenstemming bereikt, meldt Sher. Er was dit jaar al verschillende malen sprake van dat Sher zou worden overgenomen, maar dit werd steeds ontkend.

De Karuturi Groep heeft al 60 hectare aan kwekerijen in India en Ethiopië, en nu dus ook in Kenia. Directeur Ramakrishna Karuturi meldde eerder dit jaar in de Economic Times dat zijn bedrijf een leidende speler wil worden in de wereldmarkt voor rozen. Volgens Sher wil Karuturi nog meer overnames doen.

Het huidige managment van Sher, inclusief Gerrit en Peter Barnhoorn, blijft aan. Sher Holland BV, Sher Ethiopia en aanverwante bedrijven blijven overigens buiten de verkoop. Deze bedrijven blijven volledig in handen van de huidige aandeelhouders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.