Home

Achtergrond

Scottish & Newcastle wijst bod Heineken en Carlsberg af

De Britse brouwer Scottish & Newcastle heeft een voorlopig bod van branchegenoten Heineken en Carlsberg afgewezen.

Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Heineken en het Deense Carlsberg hadden 7,20 pond (10,30 euro) per aandeel over voor Scottish & Newcastle. De Britse brouwer wees het bod af omdat het de onderneming significant zou onderwaarderen.

Heineken en Carlsberg maakten op 17 oktober bekend te werken aan een plan om de rivaal in te lijven. Destijds benadrukten zij dat er geen zekerheid gegeven kon worden over het daadwerkelijk uitbrengen van een bod.

Analisten raamden de overnameprijs van Scottish & Newcastle op ongeveer 13 miljard euro. Een serieus bod zou derhalve 8 pond per aandeel moeten bedragen, was de gemiddelde taxatie van de marktvorsers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.