Home

Achtergrond 412 x bekeken

Schippers brengt Hardenberg in Den Bosch

Beurzen zijn nuttig en leuk. Dit keer was bijzonder voor mij, ik was een van de gesponsorde fietsers die geld inzamelden voor het KiKa KinderKankerfonds.

Schippers Bladel stal de show in Den Bosch deze week. Een gezellige Brabantse beurs, waar je mensen uit Noord en Midden Nederland nauwelijks tegenkomt. De catering op de beursvloer is matig en schandalig duur, maar dit werd ruimschoots goedgemaakt in de Peelhal. Deze was geheel afgehuurd door Schippers. Al het goede komt toch uit het Oosten des lands, Van de Most verzorgde de inwendige mens als vanouds buitengewoon goed.

Schippers pakte royaal uit. Heel het assortiment stond tentoongesteld in de grote hal. Er was een muziekband, bier en eten voldoende, maar ook aandacht voor het goede doel. Zelf mocht ik meefietsen met enkele varkenshouders voor KiKa, het kinderkankerfonds. Bert Rijnen en John van Paassen moest ik voor mij laten, maar dat mocht de pret niet drukken. Maar liefst 8000 euro schoot de sponsoring omhoog toen wij gingen fietsen. Uiteindelijk kwam de eindstand op bijna 30.000 euro te staan. Een flink bedrag, waar menigeen aan bijgedragen heeft. Wij zijn momenteel dagelijks aan het roosters leggen in de nieuwe kraamstal. Toch mooi dat leverancier Leenders dan even als hoofdsponsor, naast talloze andere bedrijven, omgeroepen wordt tijdens mijn fietsrit. Allemaal voor het goede doel.

Varkenshouders kunnen over het algemeen goed relativeren. De markt is natuurlijk momenteel superslecht. Toch is het belangrijk te beseffen dat dit ondergeschikt is aan een goede gezondheid. Ook een uitstapje naar de beurs leert snel dat je niet de enige bent die veel te lage prijzen ontvangt en te hoge kosten heeft.

Mijn koperstaking bij de aankoop van CCM, waar ik pas over schreef, heeft gewerkt. Ik ging er al vanuit dat we het een jaar zonder moesten doen, maar op het laatste moment ging de prijs toch behoorlijk zakken. Vandaag hebben we 700 ton mooi product in kunnen kuilen. We zijn er nu wel blij mee, een jaar tegen lege betonnen silo's aankijken is ook niet wat. Met een prijs ruimschoots onder de € 2,50 per procent droge stof is het nog een stuk minder duur dan tarwe en gerst.

En zo blijven we elkaar aanmoedigen, wie heeft de kleinste verliezen? Twintig euro voor de mest? Anderen betalen dertig. Vijfentwintig euro voor een big, export doet maar achttien. Toch moeten we hier zo snel mogelijk vanaf. Dan wordt een volgend beursbezoek weer echt een gezellig treffen met collega's.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.