Home

Achtergrond 221 x bekeken 6 reacties

Scherpe kritiek SP op nota dierenwelzijn

De SP noemt de nota Dierenwelzijn van minister Verburg inhoudsloos. Kamerlid Krista van Velzen noemt het uitblijven van een reeks maatregelen schandalig.

Van Velzen is vooral teleurgesteld over het uitblijven van het verbod op de verrijkte kooi voor kippen. Ook hekelt zijhet feit dat Verburg over welzijnsregels voor schapen, geiten, konijnen, kalkoenen en eenden wil nadenken. "Schandalig. Verburg en het kabinet laten de verantwoordelijkheid voor veranderingen bij de sector liggen en willen geen stap verder zetten dan Europa voorschrijft."

"Bij dierenwelzijn gaat het blijkbaar niet om wat de maatschappij wel of niet wil. Vooral de belangen van bepaalde lobby's worden gediend. Zo is de meerderheid van de Nederlandse bevolking tegen bont, maar weigert ze de bontindustrie te verbieden of de nertsenfok af te bouwen", aldus het SP-Kamerlid.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerrit

  De SP heeft totaal geen gelijk en van Velzen is zo hypocriet als ze groot is.
  Men legt de boeren alle regels op die er te bedenken zijn en het dierenwelzijn bij de burger wordt niet meegenomen door van Velzen. De nertsen hebben qua ruimte en speelmateriaal meer plek dan het gemiddelde konijn hier in de binnenstad en daar kraait geen hond naar. Waar ben je dan mee bezig als politieke partij zijnde. Mijn broer is dierenarts in het zuiden van het land en ik ben laatst eens een dagje met hem mee geweest. Al die verhalen over dierwelzijn raken kant noch wal. De boeren zijn keihard aan de slag om de dieren van alle haalbare gemakken te voorzien. Daar wordt volop geinvesteerd in milieu en dierwelzijn. En of er nu 10 of 10000 dieren in een stal staan, er wordt echt rekening gehouden met milieu en dierwelzijn. Veel huisdieren in Nederland worden aan hun lot overgelaten en daar wordt wettelijk totaal niets aan gedaan, terwijl die boeren de ene na de andere controle op hun dak krijgen. Wordt wakker SP en kijk ook eens in je eigen achtertuin of je konijn nog wel voer heeft en een schoon hokje. Ga niet altijd op die boeren liggen kankeren dat ze het niet goed zouden doen, maar kijk ook eens naar de rest van de maatschappij.
  Er worden hier volop exotische dieren gehouden en verhandeld en dat dient totaal geen doel. Men houd deze dieren voor leedvermaak en dat vindt ik persoonlijk vele malen dieronvriendelijker dan wat de dierhouderij doet.

 • no-profile-image

  bertus

  sp moet niet zeuren

 • no-profile-image

  hidde

  De SP heeft gelijk! Waarom noemt minister Verburg het eigenlijk nog een nota Dierenwelzijn als ze vrijwel alles wil overlaten aan de sector zelf en vrijwel geen enkele grote stap wil nemen om het welzijn te verbeteren. Ze zou het dan beter een Nota Ontkenning Dierenwelzijn kunnen noemen.

 • no-profile-image

  hidde

  De SP heeft gelijk! Waarom noemt minister Verburg het eigenlijk nog een nota Dierenwelzijn als ze vrijwel alles wil overlaten aan de sector zelf en vrijwel geen enkele grote stap wil nemen om het welzijn te verbeteren. Ze zou het dan beter een Nota Ontkenning Dierenwelzijn kunnen noemen.

 • no-profile-image

  boer harms

  Het zoveelste voorbeeld dat Christa van Velzen en haar SP collega's het aan alle realiteitszin ontbreekt. Men vraagt een spoeddebat aan voor de grootste flauwekul als een auto welke met enkele zeugen te veel is beladen. Maar de werkelijke maatschappelijke problemen van vandaag blijven onbesproken.
  Kinderen welke elkaar op school overhoop steken, ondernemers die de bak indraaien omdat ze een overvaller/inbreker iets te hardhandig buiten zetten.
  Nederland begint op een echte bananenrepubliek te lijken, waar de waarde van een dierenleven kennelijk meer waard is als een mensenleven......

 • no-profile-image

  jan

  Dat partij voor de dieren en Christa anti pelzen v/d sp, het op een kamerdebat aan willen laten komen, kun je verwachten. Maar dat andere partijen hierin meegaan getuigt van slappe knieen, durf ze toch eens de waarheid te zeggen, hou je met echt belangrijke dingen bezig, zoals onderstaande schrijver zegt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.