Home

Achtergrond 166 x bekeken

SIOD houdt tuinders aan

De SIOD heeft een tuinder en een voorman die illegaal werkte aangehouden.

Zij worden verdacht van illegale tewerkstelling in de tuinbouw. Na de aanhoudingen zijn twee woningen en een kassencomplex in de gemeente Pijnacker en een woning in de gemeente Den Haag doorzocht. De SIOD werd geassisteerd door de vreemdelingenpolitie Haaglanden en de Arbeidsinspectie. Bij het onderzoek werden zeven illegaal in Nederland verblijvende mensen aangetroffen.

De SIOD richt haar onderzoek met name op een verdachte uit Pijnacker. Die heeft een aantal kassen in eigendom of pacht en stelt daar vermoedelijk illegaal verblijvende personen tewerk. Naast valsheid in geschrifte wordt hij verdacht van het uit winstbejag behulpzaam zijn bij het verschaffen van illegaal verblijf in Nederland. Ook een illegale werknemer die als voorman coördineert bij de tewerkstelling van andere illegale werknemers wordt van dit feit verdacht. Het onderzoek volgt uit een onderzoek naar mensensmokkel door de Koninklijke Marechaussee Apeldoorn en eerder onderzoek van de SIOD.

Of registreer je om te kunnen reageren.