Home

Achtergrond 221 x bekeken

Rijksoverheid en Noord-Nederland sluiten energieakkoord

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken en minister Cramer van Ruimte en Milieu hebben op gisteren een energieakkoord ondertekend met de Energy Valley provincies Drenthe, Friesland, Groningen en Noord-Holland.

Door onder andere energiebesparing, duurzame energie en biobrandstoffen moet in 2011 40 tot 50 Petajoule duurzame energie en 4,5 Megaton CO2-emissiereductie zijn gerealiseerd. Dat meldde het ministerie van EZ gisteren.

Door een gebundelde inzet van provinciaal en rijksbeleid moet het voor bedrijven en kennisinstellingen gemakkelijker worden om energieprojecten te realiseren. De inspanningen van de overheden zijn er deze kabinetsperiode op gericht om energieprojecten van de grond te krijgen die aansluiten bij de sterke punten van het Energy Valley-gebied. Dan gaat het om projecten op het terrein van:

• Energiebesparing in de gebouwde omgeving, glastuinbouw en industrie
• Duurzame energie: onder andere biomassa, windenergie en zonne-energie
• Biobrandstoffen en duurzame mobiliteit
• Schoon fossiele energie door het mogelijk maken van opslag van CO2
• Het stimuleren van onderzoek en innovatie voor energie

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.