Home

Achtergrond 279 x bekeken

Resultaat Bunge overtreft verwachtingen

De kwartaalresultaten van de Amerikaanse oliezadenverwerker en kunstmestproducent Bunge overtroffen donderdag alle verwachtingen.

In reactie daarop ging de beurskoers sterk omhoog. Zowel de winst als de omzet in het afgelopen kwartaal (pdf) vielen hoger uit dan analisten vooraf hadden voorspeld. Bovendien verhoogde het concern zijn winstverwachtingen voor dit jaar als gevolg van een sterke graanexport in Noord-Amerika en hogere marges in de oliezadenverwerking en kunstmestproductie.

Inclusief de koerswinst van deze week is de beurswaarde van het agriconcern dit jaar al meer dan 60 procent gestegen. Daarmee steekt Bunge met kop en schouders boven de andere voedingsconcerns uit. Het Britse suiker- en zoetstoffenconcern Tate & Lyle presteert veruit het slechts in de AgD-index; de koers staat ruim 40 procent lager dan begin dit jaar.

Het Amerikaanse vleesconcern Tyson Foods leverde deze week het meest in. De koersdaling vloeit voort uit de importstop die Rusland heeft ingevoerd voor kip en varkensvlees uit 30 slachterijen in de VS.

Of registreer je om te kunnen reageren.