Home

Achtergrond

Raad van State stelt dwangsom tegen Polen buiten werking

De gemeente Bergen mag voorlopig geen einde maken aan de huisvesting van buitenlandse werknemers op camping De Looi in Wellerlooi.

Dat heeft de Raad van State bepaald in een voorlopige voorziening, zo meldt De Limburger.

De zaak wordt nu doorgeschoven naar een bodemprocedure. Horizon Meat Services (een werkgever van Poolse uitzendkrachten) en campingeigenaar De Boers vroegen de Raad van State eind vorige week met spoed in te grijpen in twee dwangsommen. Beiden partijen riskeerden een dwangsom van 1500 euro per week als ze doorgaan met het huisvesten van Polen op de camping. De dwangsommen konden oplopen naar 120.000 euro.

De gemeente Bergen had de dwangsommen opgelegd. Ze vindt dat de bewoning van de chalets op de camping door Polen in strijd is met de bestemming 'recreatieve doeleinden met een verblijfsrecreatieve voorzieningen.' Een rechtbank in Roermond liet de dwangsom van de gemeenten eerder al in stand. Nu heeft de Raad van State de dwangsommen dus voorlopig buiten werking gesteld. De bodemprocedure zal naar verwachting eind dit jaar of begin volgend jaar dienen. In deze bodemzaak buigt een meervoudige kamer zich over de zaak die een definitief oordeel velt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.