Home

Achtergrond 169 x bekeken

Raad Noordoostpolder stuurt wethouder naar huis

De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft afgelopen nacht wethouder Willem Keur (VVD) naar huis gestuurd.

Volgens Hero Torenbeek van de lokale fractie CDA heeft Keur te weinig dossierkennis. Het CDA, de ChristenUnie/SGP en PvdA/GroenLinks dienden eerder al een motie van wantrouwen in tegen de wethouder. Volgens hen gaf hij onvolledige en zelfs onjuiste informatie aan de raad. Het college zegde daarna ook het vertrouwen op in Keur.

Die weigerde vervolgens zelf op te stappen en liet dat besluit over aan de raad. Na een urenlange vergadering, besloot de raad hem naar huis te sturen. "Wij hebben hiermee niet het vertrouwen opgezegd in de VVD. Wat ons betreft mag die fractie een nieuwe wethouder aandragen, zegt Torenbeek. Daarmee werd een collegecrisis voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.