Home

Achtergrond 166 x bekeken

Prins: samenlevingen moeten bijdragen aan klimaat

Prins Willem-Alexander heeft geen individuen voor ogen gehad toen hij zei dat "enorme bedragen worden gespendeerd aan infrastructuur om een kleine groep haar uitbundige levensstijl mogelijk te maken''.

De prins deed zijn uitspraken vorige week in het Indiase Delhi tijdens een speech over klimaatverandering. Hij doelde op de welvarende samenlevingen als geheel.

"Is het te veel gevraagd die minderheid te verzoeken een bijdrage te leveren aan de toekomst van onze planeet? Deze groep kan het dan zien als een verzekeringspremie tegen een ramp die in het beste geval niet gebeurt, maar verwoestende effecten zal hebben op latere generaties. Zelfs als de meest conservatieve voorspellingen van het IPCC (Intergouvernementele panel over klimaatsverandering) uitkomen''.

De prins reageerde vandaag desgevraagd op de kritiek die hij van sommigen op zijn speech ontving en die neerkwam op de pot die de ketel verweet dat deze zwart zag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.