Home

Achtergrond 182 x bekeken

Principeakkoord CAO dierlijke sectoren

Er is een principeakkoord over een nieuwe CAO voor de dierlijke sectoren. Het akkoord voor de CAO Dierhouderij is gesloten tussen LTO Nederland en de werknemersbonden FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond. De nieuwe CAO heeft een looptijd van 30 maanden en voorziet in een loonsverhoging van in totaal 6,75 procent.

De nieuwe CAO loopt van 1 juli 2007 tot en met 31 december 2009. De overeengekomen loonsverhogingen bedragen 2,5 procent op 1 december 2007, 2,5 procent op 1 mei 2008 en 1,75 procent op 1 januari 2009. Door aanpassing van de jeugdloonpercentages wordt het voor jongeren financieel aantrekkelijker om in de veehouderij te gaan werken, hopen de werkgevers.

De CAO-partijen leggen het akkoord voor aan hun achterban. LTO Nederland informeert de aangesloten veehouders over de nieuwe arbeidsvoorwaarden. LTO benadrukt hierbij het belang van zowel naleving van de CAO als van goed werkgeverschap. De oude CAO liep af op 1 juli 2007. In de dierhouderij werken ongeveer 5.000 werknemers.

De CAO-partijen hebben voorts afgesproken in gesprek te gaan met de paardenhouderij over mogelijke verbreding van de werkingssfeer van de CAO Dierhouderij.

Lees ook Cao glastuinbouw definitief

Meer informatie Persbericht LTO-Nederland

Meer informatie Download cao’s op de site van FNV Bondgenoten

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.