Home

Achtergrond 1 reactie

Preventie? Denk ook aan de buren!

Afgelopen week ben ik nog erg druk geweest met de beurs in Den Bosch. Hier stond ik namens PorQ in de hal van Schippers. Vanwege het 40-jarige bestaan van Schippers had het bedrijf een hele hal afgehuurd. Mooie presentaties van bedrijven, fietsen voor het kinderkankerfonds Kika, en natuurlijk voldoende eten en drinken. Met name vrijdagavond was het er enorm druk en gezellig. Ze zijn vermoeiend, zulke beursdagen, maar wel erg gezellig!

Na drukke beursdagen op naar een druk weekend. Mijn vriend Dion en ik gaan namelijk samenwonen! Nu wonen we – nog een weekje :-) –samen bij mijn ouders in. Maar we vonden het tijd worden voor een eigen plekje en nu gaan we tijdelijk (3 tot 5 jaar) wonen in een woonunit. Dit weekend zijn we druk geweest met het verplaatsen van ons huis. Een behoorlijk spannende opgave, en dan met name het lossen van de vier containers die de unit vormen. Na het bungelen van ons ‘huis’ staat het dan toch als één geheel op de grond.

Je kunt in Nederland niet zomaar in een woonunit gaan wonen. Ook hierbij is brandpreventie erg belangrijk. Bij de aanvraag van de vergunning hebben we dan ook een preventieplan moeten inleveren bij de gemeente Vught. We hebben in ieder geval een werkende rookmelder, goede ventilatie en het hele gebouw is van ijzer, dus het zal niet zomaar instorten. We zijn nu druk met het opknappen van de woonunit. Het liefst trekken we er zo snel mogelijk in, dus klussen we door tot in de laatste uurtjes.
Onder het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’ hebben we preventief maar even aan onze lieve buurtjes (mijn zus en haar man) gemeld dat wij de komende week wel eens wat overlast kunnen veroorzaken. Want om nu al in de eerste week te starten met een burenruzie …

Daarnaast heb ik me dus ook nog bezig gehouden met de opdracht van vandaag. Ik ben op zoek gegaan naar mogelijke risico’s van storm en brandgevaar rond ons bedrijf. Een stal kon ik er helaas niet meer opzetten, die is een paar jaar geleden afgebrand na blikseminslag (bekijk de foto's uit het Boerderij-archief) en een maand geleden is het karkas gelijkgemaakt met de grond. Bliksemschade is niet altijd te voorkomen, die pech heb je soms gewoon. Bliksemgeleiders zijn hierbij het beste preventieve middel, maar die zijn best prijzig.

Jammer genoeg telt preventie van een burenruzie niet voor de opdracht van vandaag. Ik kan me al wel een mooie foto voorstellen van een boze zus, haha! Dus vandaag op zoek naar mogelijke risico’s van storm en brand gevaar rondom ons bedrijf. Mijn foto’s kun je bekijken bij de opdracht van maandag. Enne … niet vergeten te stemmen!

Eén reactie

 • no-profile-image

  Corry

  Bedenk:
  Beter een goede buur,
  dan een verre vriend.

  Met een klein gebaar kom je al ver.

Of registreer je om te kunnen reageren.