Home

Achtergrond 2 reacties

Planbureau wijst kritiek van de hand

Het Centraal Planbureau wijst de kritiek van de hand dat ze Milieudefensie onvoldoende heeft betrokken bij het doorrekenen van haar burgerinitiatief Stop Fout Vlees.

"Aan de inhoud en conclusies van ons rapport zou niets zijn veranderd als wij tussentijds overleg zouden hebben gehad met Milieudefensie", zegt de woordvoerster van het CPB.

Zij reageert daarmee op de klacht van Milieudefensie vandaag in de Tweede Kamer dat het Centraal Planbureau en Milieu- en Natuurplanbureau geen tussentijds contact hadden opgenomen tijdens hun studie van het plan van Milieudefensie. "Dat had nalatigheden en misverstanden kunnen voorkomen", aldus Wouter van Eck van Milieudefensie.

Het CPB bestrijdt dat. "We hebben het plan in een eerste gesprek grondig doorgenomen", zegt de CPB-woordvoerster. "Dat we nadien geen contact meer hebben gehad komt door de grote tijdsdruk waaronder de Tweede Kamer ons heeft gezet. Dat verdient niet de schoonheidsprijs, maar aan de uitkomst zou het niets hebben veranderd."

Zij wijst er op dat de planbureaus het conceptrapport te voren aan Milieudefensie ter inzage hadden willen geven, maar dat de griffier van de landbouwcommissie van de Tweede Kamer dat had afgeraden. Hij was bang voor uitlekken van het rapport. De Tweede Kamer gaf opdracht voor de doorrekening aan de planbureaus.

Lees ook: Kritiek op planbureaus bij doorrekening burgerinitiatief

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  henk

  Bekend verhaal bij de linkse kerk. Wanneer de uitkomst van een onderzoek hen niet uitkomt leggen ze dit naast zich neer of deugt het onderzoek niet. Zij zullen nooit een conclusie accepteren die hen niet welgevallig is.

 • no-profile-image

  henk

  Is het CPB in dienst van milieudefensie??????????
  Van de zotte !!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.