Home

Achtergrond 334 x bekeken

Plan voor Polenhotel in kassengebied

Investeerder Europe Invest bv uit Horst wil in het toekomstig kassengebied Californië in Grubbenvorst een Polenhotel bouwen voor 350 buitenlandse werknemers.

Dit meldde de Limburger. Het Polenhotel zou ondergebracht worden in een bestaande boerderij met gedeeltelijk nieuwbouw aan de Aartserfweg. Europe Invest heeft inmiddels een aanvraag ingediend bij de gemeente Horst aan de Maas. Die neemt naar verwachting komende maand een besluit of ze medewerking verleent.

De betreffende boerderij en enkele bijbehorende percelen kwamen enkele maanden geleden in het nieuws omdat er sprake zou zijn van corruptie bij de verkoop ervan. De beschuldigingen aan het adres van onder meer provincie, gemeente en projectontwikkelaar Californië bv werden geuit door makelaar Marcel Dielissen van makelaardij Maas en Peel, onderdeel van Europe Invest.

Volgens Mariola Siwek, directrice van Europe Invest en zelf een Poolse is er behoefte aan huisvesting van buitenlandse werknemers in de omgeving. "De bouw van kassen in tuinbouwgebied Californië is al in volle gang. We hebben inmiddels met diverse uitzendbureaus en werkgevers gesproken. Die hebben interesse getoond hun werknemers bij ons onder te brengen. Werkgevers mogen op eigen terrein slechts beperkt buitenlandse werknemers huisvesten, een Polenhotel dicht in de buurt van de tuinbouwkassen is voor hen een oplossing."

Met het Polenhotel is een investering gemoeid van ruim één miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.