Home

Achtergrond 144 x bekeken

'Piramides werken niet tegen grondlawaai'

Het plan om piramides te bouwen om het grondlawaai van Schiphol tegen te gaan is achterhaald.

Dat zegt de gemeente Haarlemmermeer in een reactie op het plan van de luchtvaartsector voor een duurzame groei van Schiphol. De luchtvaartsector presenteerde maandag het plan om het vliegverkeer op Schiphol op termijn nog 20 procent te laten groeien, zonder dat dit meer geluids- en milieuoverlast geeft.

Dat zou onder meer kunnen worden bereikt door ten noorden van Hoofddorp piramidevormige gebouwen neer te zetten. Volgens wethouder Michel Bezuijen van Haarlemmermeer is dat project inmiddels van tafel en wordt er naar andere oplossingen gezocht om het grondgeluid te bestrijden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.