Home

Achtergrond 171 x bekeken

Personeel niet betrokken bij werkgever

Nederlandse werknemers hebben weinig hart voor hun werkgever.

Uit onderzoek blijkt dat 40 procent van het personeel zich niet of nauwelijks betrokken voelt. Dat heeft adviesbureau Towers Perrin vandaag gemeld.

Uit het onderzoek blijkt dat 60 procent van de werknemers zich deels tot volledig betrokken voelt bij het werk. Nederlanders wijken daarmee nauwelijks af van personeel in de rest van Europa of zelfs de wereld, stelt Towers Perrin. Het adviesbureau stelt dat de loyaliteit tussen 2005 en 2007 is gedaald.

Niet geheel verrassend stelt Towers Perrin dat betrokken werknemers beter presteren. Zij zijn ook minder vaak van plan van baan te veranderen. Gemiddeld geeft 64 procent van het personeel aan te overwegen de huidige werkgever te verlaten. Onder zeer betrokken werknemers ligt dit percentage op 47.

Bij de keuze voor een nieuwe werkgever zetten werknemers de hoogte van het loon op nummer één. Volgens Towers Perrin is het de eerste keer dat het salaris überhaupt in de top tien staat. Volgens het adviesbureau is dat in het buitenland altijd al zo geweest.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.