Home

Achtergrond 209 x bekeken

Patiëntendossier over 'zieke' Eems voor Nijpels

Rivier de Eems is ziek. Dat stelt de Waddenvereniging.

De vereniging is daarom een actie begonnen om de rivier te redden en heeft de afgelopen week onderzoek bij de Eems gedaan.

Het 'patiëntendossier' dat op basis van dat onderzoek is opgesteld wordt morgen aan voorzitter Ed Nijpels van het Regionaal College Waddengebied overhandigd. Dat meldde directeur Hidde van Kersen van de Waddenvereniging vandaag.

De Eems ontspringt in Bielefeld en loopt grotendeels door Duitsland. De rivier mondt uit in de Dollard, tussen Groningen en Noord-Duitsland. De Dollard staat in verbinding met de Waddenzee. "Er is nu eenzijdig aandacht voor economische groei. Wij willen een betere balans tussen economie en natuur'', aldus Van Kersen.

Volgens de directeur is de natuur in de Eems zeldzaam. "Het is namelijk de laatste open verbinding van een rivier met de Waddenzee. De getijdenwerking en de overgang van zoet naar zout water zijn speciaal.''

De Waddenvereniging hoopt met de overhandiging van het 'patiëntendossier' aan Nijpels de in hun ogen slechte gesteldheid van de natuur op de politieke agenda te zetten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.