Home

Achtergrond 264 x bekeken

Paardenverzekeraar verzekert nu ook uitvaart

Bezitters van paarden kunnen sinds kort een uitvaartverzekering voor hun dier afsluiten. Hippo Zorg uit Den Bosch biedt voor veulens vanaf 0 jaar tot paarden van 19 jaar een verzekering aan die de kosten van crematie en het transport dekt.

Dat blijkt uit de website van Hippo Zorg, dat gelieerd is aan Fortis.

Na een wetswijziging in 2001 zijn paarden ingedeeld bij huisdieren. Steeds meer mensen willen hun huisdier een waardig afscheid geven. Een crematiepolis voor katten en honden bestond al, maar voor de paardenvriend restte slechts een gang naar het slachthuis of destructiebedrijf.

Volgens Hippo Zorg geldt: hoe jonger het verzekerde dier, des te lager de premie. Een paard van 3 jaar oud kost de eigenaar zo'n 103 euro aan premie per jaar. Zodra het paard de geest heeft gegeven, betaalt de Bossche paardenverzekeraar in natura uit: transport van de dode viervoeter naar een dierencrematorium, de crematie zelf en het officiële uitvaartcertificaat.

Wie zich niets gelegen laat liggen aan een waardig afscheid, is bij een destructiebedrijf goedkoper uit. Rendac haalt een dood paard op voor ruim 10 euro en vernietigt het kadaver voor 8,23.

Veel paarden worden gecremeerd bij SHCN Dierenuitvaart. Dit bedrijf biedt de mogelijkheid om de as van het paard in een tonnetje mee te krijgen. Asverstrooiing op land, ter zee en in de lucht kan ook. Het begraven van een paard is in Nederland verboden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.