Home

Achtergrond

Paardentrailers rijden op slechte banden

De veiligheid van paardentrailers laat vaak te wensen over.

Veel van dit soort aanhangwagens rijden op banden die niet goed zijn. Dat kan levensgevaarlijke situaties opleveren voor mens en paard. Dat meldde brancheorganisatie Bovag vrijdag.

Bovag controleerde vorige maand op een groot paardenevenement tweehonderd trailers. Bijna de helft (45 procent) stond op slechte of te oude banden. De controleurs troffen poreuze banden aan, verschillende maten onder dezelfde aanhangwagen en banden met scheuren aan de zijkant.

Afgezien hiervan stijgt de verkoop van nieuwe paardentrailers, aldus Bovag. Van januari tot en met augustus werden er ruim 10 procent meer verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Een plus van 8 procent was er bij de verkoop van aanhangwagens om boten te vervoeren.

Alles bij elkaar werden er in januari tot en met augustus 16 procent meer aanhangwagens verkocht. In totaal ging het om 17.638 stuks. Het grootste deel van de stijging kwam voor rekening van ondernemers in het midden- en kleinbedrijf, zoals installateurs en aannemers. Bovag wijst in dat verband op de aantrekkende economie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.