Home

Achtergrond 270 x bekeken

Overschotten drukken champignonprijzen

Een slappe week in de handel van paddenstoelen resulteerde aan het eind van deze week in een overschot. Een paar weken geleden was er juist nog sprake van een tekort.

Door deze overschotten is de middenprijs van met name de witte champignons gedaald. De sorteringen fijn, middel en reuze zakten met een stuiver. De kastanje champignons zijn daarentegen redelijk verkocht. De prijs voor oesterzwammen is na de dip van twee weken geleden weer naar een redelijk niveau gestegen.

Opvallend is overigens de aantrekkende vraag naar exotische paddenstoelen, die door een beperkt aanbod op de markt sterk in prijs zijn gestegen. Het is handelaren niet duidelijk waarom het aanbod van bijzondere paddenstoelen zo laag blijft in deze tijd van het jaar. Normaal is er in de herfst een sterk oplopende vraag naar dit type paddenstoel. Mogelijke oorzaak is het sterk wisselende weer, waardoor het oogsten in bospercelen tegenvalt.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.