Home

Achtergrond 166 x bekeken

Overnamestrijd ontwricht Stork

De langdurige overnamestrijd rond industrieel concern Stork laat in toenemende mate zijn sporen na.

Dat heeft bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt vandaag gezegd in een toelichting op de derdekwartaalcijfers.

De afgelopen twee jaar had de top van het bedrijf zijn handen vol aan opstandige aandeelhouders en potentiële kopers, waardoor de dagelijkse gang van zaken wat uit het oog werd verloren. "Operationele zaken als het op een goede manier verwerken van orders en risicobeheer zijn er deels bij ingeschoten'', aldus de topman.

Vollebregt wees als voorbeeld op projecten van Aerospace Services, onderdeel van de luchtvaartdivisie. Het bedrijfsonderdeel wist bij enkele opdrachten voor het om- en afbouwen van vliegtuigen geen winst te halen, terwijl daar wel op gerekend werd.

Stork praat nog altijd met de Britse investeerder Candover en de IJslandse grootaandeelhouder LME om tot een transactie te komen. "Het is de hoogste tijd om een streep onder de kwestie te zetten'', aldus Vollebregt. Toch is het volgens de bestuursvoorzitter niet zeker of een akkoord wordt bereikt.

Stork maakte voorbeurs derdekwartaalcijfers bekend die, mede door zwakke prestaties bij de luchtvaartdivisie, ver onder de gemiddelde verwachtingen van analisten lagen. De nettowinst nam met bijna een derde af tot 17 miljoen euro en het bedrijfsresultaat viel met een kwart terug tot 20 miljoen euro. De omzet steeg met 14 procent tot 520 miljoen euro en overtrof de analistenprognose.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.