Home

Achtergrond

'Overgang naar GlobalGAP kost vooral papierwerk'

De overgang van EurepGAP naar GlobalGAP mag voor serieuze ondernemers geen probleem vormen, maar zal zeker in het eerste jaar wel het nodige extra papierwerk opleveren.

Dat zegt Albert Wielink van The Greenery. "De veranderde eisen hebben niet echt impact op de bedrijfsvoering", verwacht hij. "De meeste nieuwe eisen zijn op een bepaalde manier al vastgelegd in de Nederlandse wetgeving. Maar juist het aantonen dat je hier als ondernemer al aan voldoet is vaak het lastigste."

Als voorbeeld noemt Wielink het opleiden van medewerkers. "In sommige gevallen zal de tuinder hier een bewijs van hebben, bijvoorbeeld in de vorm van een certificaat of diploma. Maar het feit dat je bepaalde werkzaamheden aan je personeel hebt uitgelegd is niet iets dat wordt vastgelegd en daarom moeilijk aan te tonen."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.