Home

Achtergrond

Opkomst burgemeestersreferendum Utrecht blijft laag

De opkomst van het burgemeestersreferendum woensdag in Utrecht blijft bedroevend laag.

Rond half een had nog maar 3 procent van de Utrechters gestemd. De inwoners van de Domstad kunnen zich in een referendum uitspreken over hun nieuwe burgemeester. De strijd gaat tussen Ralph Pans en Aleid Wolfsen.

Een woordvoeder van de gemeente denkt de het opkomstpercentage in de loop van de dag nog wel zal stijgen. "De ervaring leert dat de Utrechters late stemmers zijn. De meeste mensen gaan na het werk of het eten naar de stembus.''

In Utrecht is veel kritiek op het referendum. Critici noemen het referendum een wassen neus, wegen de beperkte keuze. Beide kandidaten zijn PvdA'er.

De gemeente Utrecht verwacht dat de opkomst van het burgemeestersreferendum vandaag onder de 30 procent blijft. Hierdoor zou de uitkomst ongeldig zijn. De raad zal dan zelf moeten beslissen wie van de twee PvdA-kandidaten de voorkeur heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.