Home

Achtergrond 145 x bekeken

Onderzoek draagvlak schappen apart in wet

Minister Piet Hein Donner van sociale zaken laat het draagvlakonderzoek, dat de product- en bedrijfschappen eens in de vier jaar moeten uitvoeren, apart opnemen in de wet.

In het draagvlakonderzoek kunnen georganiseerde én ongeorganiseerde ondernemers zich uitspreken over het bestaansrecht van een product- of bedrijfschap. Minister Donner vindt dat die vraag niet ligt bij de schappen. "Je laat niet aan de kalkoen over hoe ze met Kerstmis wordt opgediend", aldus de minister van sociale zaken.

CDA-Kamerlid Jan Jacob van Dijk opperde gisteren, tijdens een debat, het draagvlakonderzoek niet apart op te nemen maar onderdeel te laten zijn van de code van goed bestuur, die medio 2008 moet zijn ingevoerd.

Toen de minister daarmee niet kon instemmen, vroeg CDA-Kamerlid Van Dijk hoe gedetailleerd het betreffende wetsartikel zou worden. Donner wilde daarop niet vooruitlopen, maar gaf wel aan dat het meer zal zijn dan het pure feit dát een onderzoek plaats moet vinden.
De minister bereidt een wijziging van de Wet op de bedrijfsorganisatie voor, waarin draagvlakonderzoek en code een plek krijgen. Het wetsvoorstel gaat begin volgend jaar naar de Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.